Започна! Изданието на фестивала тази година ще бъде двудневно, в дните между 26 и 27 август, като събитията ще се развиват отново на площада на село Миндя. Групите тази година ще са десет, като се очаква те да бъдат предимно от „старата школа”, но освен музикална сцена, феновете ще могат да видят и парад на ретро автомобили и мотоциклети.

Миндя Рок Фест е фестивал за рок и блус музика, който се провежда ежегодно от 2009 г. в селото, което е разположено в непосредствена близост до Велико Търново. Миндя Рок Фест е събитие отбелязващо свободата на човешкия дух, затова сте длъжни да бъдете там, ако се чувствате част от тази „порода”.

Инициатор на идеята и организатор е ексцентричният политолог проф. Евгений Дайнов. Съорганизатори са кметството и местни жители, преместили се в селото от Англия.

Фестивалът е сборно място за фенове от цялата страна, които идват да чуят български рок и блус групи. Идеята на фестивала е, това да е различен от обичайните рок фестивали. Ще се демонстрира доброто съжителстване на всички тези различни хора и постепенното изграждане на една балансирана общност.

По време на феста са обичайни изложби, разпродажби на книги, предмети и етнографски уникати. Целта на всичко това е да се създаде атмосфера показваща едно ново за страната ни общество, запазило специфичните си ценности.