Документ до Европейската комисия - заради корупционните практики и лошото техническо състояние на асансьорите в България, подготвят от Българската асансьорна асоциация. Реакцията дойде след репортаж на bTV за последиците за пострадалите бременни жени при инцидента с асансьор в Майчин дом през март миналата година

За моментална реформа в асансьорния бранш, настояват от Асоциацията. Те вече са подготвили документ, който ще представят в Брюксел. Искат и търсене на персонална отговорност за инцидента с асансьора в Майчин дом.   

„Категорична реформа в асансьорния бранш. Смяна на ръководството на Агенцията. Закриване на Инспекцията за технически надзор. И след това въвеждане на европейската директива”, категоричен беше Валентин Маринков, председател на Българска асансьорна асоциация.

Според него при инцидента е трябвало да се издаде заповед, която след това да бъде въведена в изпълнение: „Тя трябваше да гласи - спиране на всички асансьори от този тип. Това не е направено, затова трябва да се търси персонална отговорност.  

Доколко асансьорите в страната са безопасни - гледайте в неделя вечер в bTV Репортерите.