Пожар избухна тази сутрин в един от най-големите молове в София. В рамките само на няколко минути изгоряха части от фасадата и покривът на търговския център на булевард "Стамболийски". Пострадали няма.

Около 9 ч. автопатрул на полицията забелязва дим на покрива на мола. На мястото веднага са изпратени 4-5 автомобила на пожарната и линейка, но пламъците вече били обхванали част от покрива.

Огънят е унищожил лицевата фасада на мола и киното. По това време търговската част е била отворена, хората са евакуирани буквално за минути. Според свидетели, до идването на пожарната, за няколко минути пламъците вече са излизали от всяко възможно кътче на покрива на сградата. Живеещите на близо столичани също усещат дима и необичайната топлина на въздуха.

Веднага след възникването на пожара движението около мола беше блокирано, а пламъците овладяни с помощта на една стълба и няколко противопожарни екипа. От полицията обявиха, че освен късото съединение на рекламите има и няколко други версии, но те няма да бъдат коментирани, докато не станат готови експертизите. Управата на мола също отказа коментар.

Следобед киното, което е най-близо до изгорялата част от търговския център, беше отворено за посетители.

Потребители на рубриката "Аз, репортерът" ни изпратиха видео от горящата сграда.