Сърбинът Виктор Лажич пътува по света със своята вярна руска кола, в компанията на своята не по-малко вярна компаньонка - куклата Милева.

Виктор е бил в 60 държави на четири континента. Сега пътува за Чечения. Бърза да уточни, че използва Милева само през нощта и не за друго, а за да си мислят хората в чужбина, че не е сам, когато спи в колата си.  Споделя, че си има годеница от плът и кръв в Белград, която го чака. Ппонякога го придружава в пътуванията, но не и при по-далечните, защото има проблем с факта, че понякога се налага да прекара по две седмици без да вземе душ.

С руския си автомобил  Виктор Лажич е стигал и до Монголия.  "Най-трудно беше в монголската пустиня Гоби. Тогава не само, че колата ми се счупи, но и затъна в един метър кал. Оказах се на средата на нищото.  Помолих няколко монголци за помощ. Шест души успяха да изкарат колата от калта", спомня си пътешественикът.

Виктор казва, че има спонсори и книгите му се продават добре. А когато закъса, спира в някоя държава и работи, докато спечели достатъчно. Налагало му се и дори да къпе магарета, за да плати за ремонта на колата си.

Още за приключенията на странния пътешественик гледайте в "Тази неделя" по bTV!