Открито бе новото кръгово кръстовище край град Бяла на международния път Букурещ-София. Там бяха взети специални мерки, защото само за няколко дни, след като движението в района беше пуснато, станаха девет катастрофи. На моста над Янтра преди четири години при тежка катастрофа на автобус загинаха 18 души.

Проектът за реконструкцията на критичния участък край Бяла е от 2007 година, но кръговото кръстовище бе изградено едва сега. Съоръжението струва на държавата 3 милиона и 500 хиляди лева. Според експерти новата организация на движение е по европейските норми и шофьорите трябва да свикнат с ограниченията в участъка.

Премиерът Бойко Борисов и строителният министър Росен Плевнелиев почетоха паметта на загиналите на моста. По-късно Плевнелиев и русенският кмет откриха  в Русе ремонтиран участък, където предимно с държавни пари сградите бяха спасени от потъване.

Министър Плевнелиев съобщи още, че регистърът на незаконните строежи ще бъде публикуван в сайта на министерството още в началото на декември. А с промени в Закона за устройството на територията и местните власти ще бъдат натоварени с повече отговорности.