Финансовият министър Милен Велчев каза, че единствената обсъждана тема е бил бюджетът за следващата година. За сбирката на кабинета не бе официално съобщено, а се разбра случайно.

В предаването на Би Ти Ви "В десетката" вътрешният министър Георги Петканов потвърди, че заседание има, но не пожела да съобщи къде се провежда то. След участието си Петканов се отправи към резиденция "Бояна".

В продължение на повече от два часа охраната на резиденцията твърдеше, че министри вътре няма. Пресаташето на кабинета Цветелина Узунова съобщи, че нито тя нито останалите пресаташета знаят къде са членовете на кабинета. Когато дойде към 1 часа следобед, Узунова не бе допусната в комплекса.

Не става дума за извънредно заседание на кабинета, а за делова оперативка, уточни Цветелина Узунова. Журналисти чакаха края на сбирката с часове пред резиденция "Бояна". Финсовият министър я определи като "неформална.
Той съобщи, че в обсъждането на бюджета за следващата година се е акцентирало върху оформянето на бюджетните тавани на министерствата. Финансовият министър добави, че както е известно, "ще има повече пари за социални разходи и сравнително по-малко пари за издръжка на държавните органи".