Операция "Фалшификаторите", която започна през месец април на територията на Севлиево, Велико Търново и Габрово приключи с намирането на общо 500 000 фалшиви винетни стикери. При днешната, заключителна акция, от печатница във велико Търново, чийто управител е общински съветник, са иззети девет компютъра, един сървър, печат на банка и община Велико Търново, печати на институции, части от касови бележки на бензиностанции и др.

Уличената престъпна група се състои от петима души. Криминално проявен е само един. Той беше задържан още в началото на операцията. Общинският съветник Иван Иванов днес само е разпитан като свидетел. Той е заподозрян в посредничество при пласиране на фалшивите винетни стикери.

"В групата всеки е имал различно участие. Не може да се каже кой е лидер. Тепърва ще се установява от прокуратурата, но всеки е имал различно участие в изготвянето на винетни стикери, фалшиви документи, на паспорти, за да се стигне до реализирането им", заяви началникът на звено БОП - Велико Търново Орлин Тодоров.