Вестник "Джорнале ди Виченца" информира днес за верижна катастрофа на автомагистралата А4 (свързваща Торино с Триест), в която потърпевш е и български водач на товарен автомобил, останал невредим.

Сблъсъкът е станал сутринта в 9.30 часа в участъка между Монтекио и Виченца Изток по посока Венеция. Всъщност става дума за два последователни сблъсъка между четири камиона, които са причинени между първия и втория пътен тунел.

Камионът, управляван от 47-годишния Антонио Сако от Пиомбино, удря ТИР с водач 56-годишния Франко Якобо от Торино. Автопроизшествието е внезапно и предизвиква неизбежен сблъсък между камиона с шофьор 58-годишния Милуче Маркович (в оригинала е Miluce Markovic) от бивша Югославия, но постоянно живеещ в Монтекио Прекалчино, и товарния "Мерцедес", управляван от 34-годишния българин Тодор Иванов Тодоров (в оригинала е Todor Ivanou Tudorov).

Най-тежко е пострадал Антонио Сако, който е останал блокиран в полуразрушената кабина. Станало е обаче истинско чудо, защото след измъкването му от смачканите като картон ламарини се оказва, че той има само няколко наранявания и контузии и според лекарите от болницата "Сан Бартоло" ще се възстанови за десетина дни, се посочва в информацията.

Липсват данни за телесни повреди, получени от другите участници в автопроизшествието.