От днес за най-популярната игра на тотото - 6 от 49 няма да има второ теглене. Това е поредната промяна в игрите на тотализатора от началото на годината, насочени към повишаване на сумите за печалба.

Как се възприема това от играчите и до колко ще се увеличат печалбите провериха Марина Цекова и операторът Благой Момчилов.

От този тираж в играта 6 от 49 ще има само първо и трето теглене. Играчите се опасяват, че това ще намали шансовете им за печалба.

"Възмущават се, защото се намалява вероятността от повече печалби. Може би ще се успокоят, като видят колко ще се увеличи тройката и четворката. Ако има някакъв ефект, ще са доволни”, обясни Ваня Комова.

Първо теглене ще е както досега, запазва се и третото теглене, в което печели само шестицата. Играчите не са ощетени от промяната - категорични са от тотализатора. Напротив - те ще получават по-големи печалби и по-бързо ще се натрупва голям джакпот

„Ако досега една тройка беше два лева, сега ще е над 3 лева, същото е и за четворките, петиците, шестиците. А в третото теглене, където се плащат само шестици, там сумата натрупана за джакпота ще расте много по-бързо, тъй като постъпленията на седмица ще са над 200 хиляди лева и очакваме месец да даваме по един тотомилионер”, каза Мария Янева.

Очаква се след промените четворката, която досега се е случвало да е едва 7-8 лева да стигне до 40 лв. Много от печалбите до момента остават непотърсени, тъй като са смешно малки.

От тотализатора отричат твърдението, че вдигат цените заради предстоящо облагане на печалбите с 10 на сто. Въпреки промените, цената на фиша остава същата - 60 ст. -  за комбинация, когато тиражът не е специален