Въпросът за отнемането на лиценза на Българския футболен съюз не стои, но ще бъдат затваряни стадиони, които не отговарят на изискванията и застрашават здравето и живота на посетителите. Това съобщи пред bTV в предаването "Тази сутрин” министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. По думите му това обаче няма да попречи на провеждането на футболните срещи и планираните концерти.

"Много важно е да кажем, че с течение на времето тези обекти имат своята морална остарялост, която трябва да се ремонтира и да се построи нов, изобщо трябва да се влагат инвестиции, за да може спортните бази да изглеждат добре", заяви министър Нейков и допълни:

"Много от стадионите за момента ще бъдат спрени, докато намерим начин и път за отстраняване на тези проблеми. (...)

Ние, за да пристъпим към съответната стъпка трябва да имаме наистина добро становище и едно добро решение на базата, на което да се опрем, защото, знаете, че веднага ще има много, много силно напрежение в обществото. Трябва да сме сигурни, когато нещо правим".

Комисията е почти готова с решението и то отива към спиране на много от стадионите, или закриване, докато те придобият съответния вид, поясни Свилен Нейков.