В повечето региони обстановката е овладяна, но все още има опасност от преливане на някои реки. Затова са формирани наблюдателни постове, които следят нивото на водата.


"Обстановката в столицата е нормализирана", съобщиха директорът на "Гражданска защита" Никола Николов и областният управител Росен Владимиров. Постоянната комисия по бедствия и аварии ще разгледа и възможността за по-нататъшна защита на ниските части на столицата. С превантивна цел е било изключено електрозахранването в периферията на София и са формирани наблюдателни постове за следене нивото на реките на територията на областта.

В Дупница са затлачени улиците в центъра и има наводнени приземни етажи. Напълно е възстановено електрозахранването в Монтана и Враца. Още няколко часа във Велико Търново без ток ще бъдат 4 села и община Горна Оряховица.

В Плевен отводнените обекти вече са над 40. Отстраняват се щетите от силната буря и във Врачанско, а ремонтни групи от "Енергоснабдяване" са продължили възстановяването на тока в Бяла Слатина до днес на обяд.

Нивото на река Искър е повишено с 10 сантиметра, съобщиха от "Гражданска защита". Засега обаче, няма опасност от преливане.