Двама души са загинали при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В страната са станали десет произшествия с единайсет ранени. На територията на София са станали 83 леки и три тежки пътнотранспортни произшествия с четирима пострадали.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, мокри в районите с мъгла, а по високите и усойни места частично заледени, почистени и обработени. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътната настилка на АМ "Тракия”, "Хемус" е мокра, а на АМ "Марица" - суха.

Поради мъгла е намалена видимостта до 20 м по пътя Русе – Сливо поле, в района на Лом, до 50 м в област Варна, на места в област Шумен, в района на Свищов, Средец, на АМ "Хемус" между София и Яна, по пътя Русе – Бяла, и до 100м в област Ямбол, Русе, Плевен, Видин, Силистра, Прохода на Републиката, в района на Велико Търново, Търговище, Севлиево, Козлодуй, Павликени и Гурково.Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки и Дюлински за товарни автомобили.

Въведени са следните ограничения: товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Вратник и Троян – Кърнаре. Забранено е движението на товарни автомобили по пътя Смоличане - Пелатиково. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан, и над 20 тона през Айтоски проход.