Ракета улучи резиденцията на Ясер Арафат в Рамала. Той се е намирал в непосредствена близост до мястото на попадението. Палестинският лидер не е пострадал.
Ясер Арафат обвини Ариел Шарон, че с действията си Израел подкопава неговите усилия за борба с терористите от екстремистките палестински организации.

Палестински офицер и един ученик загинаха при днешните нападения срещу град Газа. Изстребител-бомбардировачи "Ф-16" атакуваха постове на гвардията на Ясер Арафат "Сила-17" в северната част на ивицата Газа.
Хеликоптери нанесоха ракетни удари срещу военни и полицейски постове в бежанския лагер Хан Юнис в ивицата Газа и в градовете Салфит и Тул Карем на Западния бряг.
Главният преговарящ Саеб Ерекат нарече действията на израелската армия “военнопрестъпление”.

Късно снощи израелският кабинет взе решение да признае палестинската автономна власт за организация, която поддържа тероризма. Така израелските власти могат да въвеждат извънредни мерки за сигурност в палестинските територии. Министрите на по-малкия коалиционен партньор в правителството - Партията на труда, не са били съгласни с решението и напуснали заседанието. Днес лидер й Шимон Перес предупреди, че партията може да напусне кабинета.

Бойците от военното крило на "Хамас", бригадите на Азедин ал Касем, заплашиха, че няма да се откажат от намеренията си да убият израелския премиер.

Шефът на полицията в Тулкарем освободи няколко екстремисти, заради което Ясер Арафат поиска незабавно да бъде уволнен

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!