1 USD
1.82481 BGN
Петрол
Bitcoin
$60,214.4

Финансовите министри от Г-20 разединени на срещата в Париж

БГ Бизнес
 

Не може да се постигне споразумения за икономическите индикатори, заради съпротивата на Китай

Втори ден държавите от групата на Г-20 се опитват да преодолеят опозицията на Китай за това как най-добре да измерват и да се справят с големите глобални икономически дисбаланси, които са ключови за инициативата им да се избегне нова финансова криза, предадеАФП.

Финансовите министри и директори на централни банка от 20-те най-развити и развиващи се икономики започнаха разговори в Париж, след като през нощта техните преговарящи представители работиха по споразумението.

Все още няма консенсус, но той е в процес на създаване, съобщи дипломатически източник от групата преди започване на разговорите. Според него, след като е срещнал противопоставяне на Китай по отношение на някои от ключовите обсъждани индикатори, френският финансов министър Кристин Лагард е решил да остави дискусията върху тях за края на днешните разговори.

Провал за споразумение за индикаторите може да спъне усилията на Г-20 за изработване на "лечение” за големите търговски и валутни дисбаланси, които са в корена на глобалната криза от 2008 година. Според много анализатори тез продължават да заплашват с катастрофални последици.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии