Две жени загинаха на място при челен сблъсък между кола и товарен автомобил в село Радко Димитриево, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен. След удара возилата излезли извън пътното платно. В лекия автомобил са намерени труповете на две жени.

Открити са български лични документи – лична карта и свидетелство за управление на МПС на 31-годишна жена от град Шумен и паспорт на 52-годишната й майка, също от Шумен. Предполага се, че това са документите на загиналите и най-вероятно дъщерята е управлявала автомобила.

При първоначалните си обяснения 38-годишният водач на товарния автомобил е заявил, че колата внезапно е навлязла в лентата за насрещно движение. Мъжът е изпробван с техническо средство като не е отчетено наличие на алкохол. Съпроводен е до Центъра за спешна медицинска помощ за вземане на кръвна проба за химичен анализ.

Една от версиите за катастрофата е, че и двата автомобила са карали с превишена поне с 30 - 40 километра скорост в населено място, където има ограничение от 50 км./час.