До 30 май тази година се преустановява движението на автомобили през ГКПП-Златоград заради ремонт на пътя, на територията на Гърция. Срокът е продължен по искане на гръцките власти. Първоначално той беше до 20 май, съобщи пресцентърът на МВР.

Пътищата в страната са сухи и проходими. Проходът "Шипка" остава затворен за товарни автомобили с маса и товар над 10 т. до 31 октомври.  Затворени са също проходите: ,,Твърдишки", ,,Златишки" и ,,Дюлински" - за товарни автомобили.

Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян - Кърнаре", по  пътя  В. Търново - Ст.Загора, прохода "Хаинбоаз",  Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски Манастир, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица - Загражден. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

Четирима са загинали при пътни инциденти през изминалото денонощие в страната. Други 31 са ранени, а трима са с опасност за живота. В София са загинали двама души,  седем са били ранени при станалите шест тежки произшествия.

От началото на годината по пътищата у нас са загинали 252 души, а над 2500 са били ранени.