През изминалото денонощие на територията на страната са станали 11 тежки пътнотранспортни произшествия, с 14 ранени, съобщават от СБА. В района на София е имало 171 леки и 3 тежки катастрофи с шестима ранени.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, а по високите и усойни места заснежени и частично заледени участъци, поради снеговалеж. Слаб дъжд вали в цялата страна. Сняг вали по високите места на Родопите, Самоков, Пазарджик и Пловдив.

Пътната настилка на АМ "Марица","Тракия" и "Хемус" е с мокра, с опасност от заледявания в районите на мостовете и виадуктите. Мъгла с видимост до 50м. има на пътя Русе - Разград, Русе - Бяла, прохода Шипка, в районите на Стара Загора, Лозница, Цар Калоян, Самуил, Дъбник, Телиш, Гривица и Българене. До 100м. е видимостта в област Видин, Търговище, по високите места на област Смолян, в района на Бяла Слатина, Любеново, Българене Оряхово, Попово, прохода на Републиката и по пътя Средец - Елхово.

Затворени са проходите Златица – Етрополе, Твърдица – Елена и Върбишки. Дюлински проход е затворен за товарни автомобили.