На 28 парил от 19:00 часа Веселин Маринов ще изнесе 14-ия си концерт в зала 1 на НДК. На него изпълнителят ще представи 19-ия си албум "Още един хубав ден”. В предаването "Тази сутрин” певецът определи новия си продукт като позитивен и много светъл.

Освен предстоящия концерт в НДК, Веселин Маринов може да се повали и с ново видео, в което участва собствената му дъщеря. Песента се казва "Когато знам, че ме обичаш” и е една от любимите песни на дъщеря му, която въпреки това не се е съгласила лесно да участва във видеото. "Тя много се притесняваше. Ние направихме тройно повече снимки с нея, за да изберем тези кратки места, в  които тя се появява”, разказа Веселин Маринов.

Той сподели, че всеки път, когато му предстои концерт в зала 1 на НДК, го изпълва голямо вълнение. "Тази пролет е много различна от всички останали, в които съм правил концерт. Много е по-трудна, много по различно живеят хората, от много неща се лишават, особено от духовност, от време за културни развлечения”, смята изпълнителят. "Въпреки това, вървим по план – направихме първите 8 концерта в цялата страна. Най-хубавите първи концерти, които съм правил досега. По-лесно се напълниха залите, по-еуфорична беше публиката”, допълни Веселин Маринов.

Певецът каза, че на концерта му на 28 април няма да има чудеса. "Аз съм сам, няма да има гости. Една огромна осветителна апаратура. Много балетни формации ще участват, които не са неизвестни за моите най-преки почитатели, които са ги виждали. Новото е може би една песен, която е по-различна от останалите. Един рокендрол. Аз винаги на 3-4 години правя експеримент, обновявам стила си. Един рокендрол от времето, в което аз съм започнал да усещам каква сила има музиката -  70-те години: времето на Елвис, на Deep Purple. Тяхното влияние съм го прекарал през тази песен, която ако се хареса, може да бъде начало на една тенденция за по-бързи песни”, каза Веселин Маринов.

Изпълнителят категорично отрече тиражираните от жълтата преса слухове, че ще се развежда. "Аз преживявам най-хубавите си дни като човек, като мъж. Имам страхотен личен живот и прекрасна съпруга, която ме обича и ме чака.”