Двама души са загинали при 15 пътни произшествия, станали през последното денонощие, съобщиха от МВР. Ранените са 17 души. Само в София през последните 24 часа са регистрирани 56 леки и три тежки злополуки на пътя. В столицата пострадалите са трима.

През август жертвите при катастрофи са 53 души. От началото на годината броят им е 481, сочи статистиката на МВР.

Пътните настилки в страната са сухи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура”. За товарни автомобили остават затворени проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Дюлински. Въведена е забрана за преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона в участъка Сливен – Нова Загора – Стара Загора за времето от 6 ч. до 22 ч; с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча – Копривщица, поради пропадане на участък от пътя; както и на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, прохода Петрохан в района на село Гинци, по пътя Сливен – Стара река, Костенец – Самоков и Бургас – Слънчев бряг.

Въведена е забрана за движение на моторни превозни средства с обща маса над 20 тона при температура на въздуха над 35 градуса целзий за времето от 13 до 21 часа. На 30 август 2010 година за времето от 15 до 20 ч. в дните петък и неделя се забранява движението на тежкотоварни автомобили с повече от две оси на селскостопанска техника и специализирана строителна техника по републиканските пътища първи клас, както и по автомагистралите. До 2 ноември е затворен пътят Русе – Велико Търново, поради ремонт на мост в участъка на град Бяла. Създаден е обходен маршрут.