Те са на възраст между 18 и 60 години. Сред тях има както хора без квалификация, така и специалисти с по две висши образования.
Доказани носители на болестта има и в селата, и в големите градове. 
Болестта в страната ни се разпространява предимно по хетересексуален път.

Световната статистика показва, че броят на серопозитивните е 36 милиона души. А починалите от болестта са 22 милиона души.
Всеки ден със СПИН се заразяват по 7 000 младежи.
Ваксината за СПИН е в процес на изпитание. Предполагаемият срок за въвеждането й е 10 години.

Коалиция "Антиспин" е раздала близо 6  500 презерватива на млади хора в цялата страна. Тазгодишната кампания бе насочена към учениците, рисковите групи и малцинствата.
България отбеляза Световния ден за борба със СПИН под мотото "На мен  ми пука, а на теб?".
Посланията са отправени към младите хора на възраст между 14 и 25 години, и най-вече към младите мъже.

В Добрич, в анти-СПИН кампанията се включиха двама доброволци, преоблечени като презервативи.  Те им раздаваха кондоми и брошури.

В столицата от специални пунктове доброволци на Българския младежки червен кръст раздаваха безплатно презервативи и информационни материали.

 Анкета сред ученици от 12 силистренски училища показва, че младото поколение е толерантно към заразените със СПИН.

Почти половината от хората в развитите страни смятат, че болестта СПИН не ги засяга. Проучване на една от най-големите компании за производство на презервативи показва също, че жените са по-непредпазливи от мъжете.
Анкетата, цитирана от "Ройтерс", включва 28 страни от всички континенти.
Най-малко разтревожени дали ще се заразят със СПИН са поляците - 79%. С такива нагласи са французите и унгарците, които следват в класацията със 72% и 68%.
Най-предпазливи са турците като само 2% от запитаните признават, че не се страхуват от заразата.  Жителите на Нигерия, Хонг Конг, Малайзия и Тайланд също в голямата си част се замислят дали биха могли да се заразят със СПИН.

Хората по света имат средно по осем сексуални партньори през живота си. Най-чести са смените при американците - средно по 14 партньори. На второ място се нареждат французите с  13 на брой. С две места по-надолу са турците и гърците с по 10 партньори. Най-верни в любовта са китайците, само с по 2 смени на любимия или любимата за целия си живот.

Всеки четвърти от десет запитани в тази анкета не ползва презерватив. Най-непредпазливи са тайванците, германците и поляците, а най-активни в предпазните мерки са южноафриканците, нигерийците и тайландците.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!