Отново инцидент с турист. Жена на 53 години от София е с опасност за живота, след като моторна лодка я блъсна, докато плувала в морето край „Слънчев бряг”. Инцидентът станал около 11.00 часа на Южния плаж в летния курорт.  

„Плувала е навътре в неохраняемата зона, там, където се движат всички плаващи съдове - лодки, скутери, джетове, яхти и т.н.", обясни Дойчин Тенев - управител на плаж „Слънчев бряг-юг”.

Никой не видял какво точно се е случило, до момента, в който мъж с моторна лодка, извадил на брега ранената жена. Обяснил, че я ударил с витлото на лодката зад голямата шамандура.  

Спасителят обясни, че е трудно да бъдат наблюдавани хората, които се отдалечават на повече от 300 метра от брега. За зоната зад шамандурата той обаче не носи отговорност.

„Това са плувците ентусиасти. Сутрин от 8.30 до 11 часа, преди да е излязла тази вълна, морето е много гладко и много хора влизат навътре. Ние с джетовете влизаме, гоним ги, предупреждаваме ги, че не е правилно и има опасност за тях. Много често ние излизаме виновни, сърдят ни се, реплики от сорта: „Морето е за всички", казва Иван Илиев - управител, водна база.

Според близка на пострадалата, която била с нея на плажа, но не видяла какво се е случило, истината е друга. Рая, която била опитен плувец, не е минавала зад шамандурата. Имало и други хора в морето.

„Много преди нея, никой не беше отишъл там, там имаше една яхта. Никой не беше отишъл, бяха на доста голямо разстояние преди жълтата шамандура", разказва тя.

Разследващите трябва да установят дали инцидентът е станал в охраняемата зона. Жената е в тежко състояние в бургаската болница.

Търсенето на прохлада и забавление през лятото, за съжаление, носи не само положителни емоции.

Преди по-малко от седмица 33-годишна жена пострада тежко след челен удар между две лодки в язовир „Искър”.

Скутер пламна в морето на „Златни пясъци”. Инцидентът се размина без жертви и пострадали.