Стъклен дом е метафора на крехкостта на човешките взаимоотношения, които устояват своето право на съществуване в нашия модерен и консуматорски свят, разказва Ростислава Генчева. Освен звездите на българския театър, с този сериал ще изгреят и звездите на много млади актьори.

В една от главните роли е Явор Бахаров. Неговият герой Хари е замислен от сценаристите, като един от най-свежите образи, за когото най-важна е свободата. Син на фризьорка и бивш военен, той е в непрекъснат конфликт с родителите си, пресъздадени от Стефка Янорова и Краси Ранков.

"Хари е нормално момче на 20 години. Симпатяга. Може би разликата от другите герои е, че за него парите са по-маловажни”, разказа за своя герой Явор Бахаров.

В ролята на Сиана, дъщеря на крупния бизнесмен Николай Жеков, изигран от Юлиан Вергов, ще видим красивата Радина Кърджилова. "Тя притежава изключително много качества на съвременното момиче”, каза Радина за своята героиня. "На моменти е доста манипулативна, емоционална, чувствителна. Живее за любовта на другите. По-близка до мен...? Може би в силното емоционално чувство, което аз го имам като човек.”

Повечето от сцените на Сиана се развиват в нейната стая, която разкрива и голяма част от характера й, но така е и с останалата част от специално създадените декори, които не са само фон на действието, а и един от героите. Самата Радина Кърджилова споделя, че вече чувства това пространство като свой дом. "Обиграла съм всяко едно нещо. От компютъра до телевизора, от леглото до плюшените играчки, този огромен стол. Започваш да свикваш с тези неща и започваш да си ги правиш свои, което е много хубаво”, каза младата актриса и допълни, че вече дори има любима вещ от нейната стая в сериала и тя е една плюшена жаба. "Всички се шегуват с тази жаба и тя стана нещо като талисман на семейство Жекови”, каза Радина.

От началото на снимките досега, екипът на "Стъклен дом” има вече своя митология от незабравими спомени, а това са неща, които изграждат историята на едно истинско семейство, което от 11 парил ще влезе и във вашия дом.

Както вече стана ясно Стефка Янорова е в едно от семействата в "Стъклен дом”. "Аз съм представител на семейство Ставреви, моят съпруг е полицай - шеф на охраната на мола”, разказа актрисата. "Аз съм изключително добра фризьорка, гледам на карти "таро”. Също така се занимавам с нумерология и съм изключително романтична”, допълни Стефка Янорова и обясни, че именно романтизмът е нещото, което я свърза с героинята й. "Аз наистина си харесвам много героинята, защото тя е много забавна. С цялата сериозност на този романтизъм, за който споделих, тя е невероятно смешна.”

Юлиан Вергов пък е представител на сем. Жекови. "Моят герой е Николай Жеков, по-известен като Жеката - имам предвид в нашия екип, а иначе си е Николай Жеков. На мен ми е малко трудно да говоря за това, защото ще почне сериала и хората ще го видят”, каза Вергов в студиото на "Тази сутрин”.

"Сериалът е много готин, много хубаво заснет. Изглежда прекрасно. Историята върви много стегнато и не се размива в разни глупости”, обясни актьорът и наблегна на факта, че в актьорската игра липсват всякакви пози и преиграване. "Когато се говори, се говори нормално. Когато направиш грешка, която правиш и в нормален разговор, тя остава”, обясни Вергов.

Стефка Янорова обясни, че е приела ролята в сериала, защото вече е работила с екипа, който сега снима "Стъклен дом”, а освен това е била привлечена и от факта, че всички в екипа са много млади. "Това ми даде надежда, че ще стане нещо различно. Наистина сериалът се снима по начин, по който за първи път, специално аз снимам в България. Той се снима като кино”, каза актрисата.

"Стъклен дом” безспорно е нещо ново и различно от останалите сериали, които сме свикнали да гледаме. "Първо това е български сериал. Мисля, че е време хората да се загледат вече в български сериали. Мисля, че има нужда от това нещо, за да покажем, че и ние можем да правим нещо стойностно. Моето мнение е, че досега такъв сериал български не е правен, най-малкото да изглежда по такъв начин. Стилистиката на игра се доближава много до действителността. Няма такива актьорски смешчици, преигравания, заигравания и показване на някакъв вид умения и тарикатлъци, на които аз съм се нагледал”, каза Юлиан Вергов.

"Сценарият провокира интерес”, смята Стефка Янорова. "Аз, която трябва да седна и да си прочета сценария за следващата седмица, го правя с огромно любопитство.”