Седем души са били ранени в катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. На територията на страната са станали шест пътнотранспортни произшествия, загинали няма. В София ранените са двама, станали са две тежки и 69 леки катастрофи.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, на места мокри, а по места заледени и с частично заснежени пътни участъци, които са почистени и опесъчени. Опасност от поледици има по пътя София-Самоков и Варна-Златни пясъци.

Пътната настилка на автомагистралите "Тракия” и "Марица” е суха. В тунел "Витиня” на автомагистрала "Хемус” няма осветление в средата на дясната тръба в посока Ботевград. Участъкът е сигнализиран.

Поради мъгла е намалена видимостта до 30 метра в района на Берковица, до 50 м в района на Кнежа, Никопол, на пътя Плевен-Ловеч и област Силистра, до 100 м в района на Видин и Луковит, до 150 м в област Велико Търново, Плевен, Русе и Враца.

Затворени са проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица и Върбишки, а Дюлински проход е затворен за товарни автомобили. Въведени са следните ограничения за движение на моторни превозни средства. Всички моторни превозни средства да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Вратник, Троян-Кърнаре, по пътя Батак-Доспат и Велинград-Сърница.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Вратник и Петрохан, над 20 тона през Айтоски проход. Забранено е движението на товарни автомобили по пътя Смоличано-Пелатиково.