Може ли истината за една катастрофа и за една смърт на пътя да бъде подменена, защото в произшествието е намесено името на народен представител? "Страх ме е, че заради депутатка, ще обвинят мъжа ми”. Това каза вчера пред "24 часа” вдовицата Снежа Пашова. 41-годишният Мирослав Пашов загина миналата събота, на 14 август, на пътя Бургас – Созопол при тежка катастрофа с Форд Фокус, управляван от Димитър Петров, който е съпруг на депутатката Вяра Петрова от ГЕРБ. Тя също е била в семейния автомобил, имало е и деца на задната седалка.

Според данните на полицията, Димитър Петров е предприел изпреварване на "Фиат Браво”, управляван от 24-годишен мъж от Ямбол и при разминаването двете коли са се сблъскали странично, а от удара фордът е навлязъл в насрещното платно и се е забил челно в идващата шкода, където умира Мирослав. Тялото му е смазано между двете коли. Той издъхва в шоковата зала на Бургаската болница. Вдовицата смята, че отговорността ще бъде несправедливо прехвърлена върху съпруга й. Ето как депутатът Вяра Петрова отговори на въпроса кой причини катастрофата:

"Това, което помня, съответно съм го казала пред разследващите органи. Единствено мога да кажа, че там има, всеки пътуващ за посока Созопол знае, че там са две платна в посока Бургас-Созопол и две платна в посока Созопол-Бургас. Ние си карахме съвсем спокойно, защото движението беше много натоварено в него ден, в събота, и ние си карахме съвсем внимателно в лявото платно на нашата лента.

Всички в колата почувствахме един удар, който беше челен на нас и излязоха нашите еърбеци, и след това вече нищо не помним. Аз съм казала това, свидетелите, които са били, също са го казали.

Ние се движихме някъде със 70 – 80 км. в час, защото лентите бяха плътни, в смисъл те са 4 ленти, бяха плътни с коли, караше се много внимателно, така че сме карали с не повече от 70-80 км”.

Депутатът отказа да каже дали другият шофьор е навлязъл в тяхното платно или те са тръгнали да изпреварват, както първоначално сочат данните на полицията.