Пътните настилки са сухи в равнините части,  мокри и частично заснежени и заледени - по високите участъци, съобщи пресцентърът на МВР.

Опасност от падащи камъни има в районите на прохода Троян - Кърнаре, област Смолян, Искърското (от Нови Искър до Елисейна) и Кресненското дефилета и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, Батак - Доспат, Кочериново - Рилски Манастир, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица - Загражден, Кочериново - Рилски Манастир. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

Забранено е преминаването на товарни превозни средства с маса и товар над 10 тона през прохода Шипка до 30 март. Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, пътя Батак-Доспат.

От МВР посочват, че всички превозни средства трябва да бъдат с вериги, а товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета, когато преминават през прохода Рожен, Пампорово и Превала. В участъка от Батак за Доспат и от Белово до Юндола - товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета.

Забранено е движението на товарни автомобили през Дюлинския проход поради свлачище и между селата Арковна и Партизани поради ремонт на водосток.

Катастрофи през денонощието:

Трима са загинали при пътни инциденти през изминалото денонощие, 16 са ранени, от които четирима са с опасност на за живота, съобщи пресцентърът  на МВР. През периода на територията на страната са станали 13 пътни произшествия.

За района на София са станали 66 леки пътни инцидента, загинали няма.