Наш зрител от Варна ни сигнализира за обявени подвеждащи цени на таблото на пиацата на варненското летище.

Въпреки че наскоро общините приеха таван на таксиметровите услуги, някои фирми явно са намерили начин да прескочат закона.

Така табелата на фирмата, която работи на летището във Варна, е меко казано странна. От една страна обявената тарифа за километър превоз е 0,65 лева на км. Отдолу страна са изредени таксите до определени дестинации. Така табелата гласи, че от Летище Варна до Златин пясъци цената е 75 лева. Това значи, че, според фирмата, разстоянието от летището до Златни пясъци е 115 км.. До Дуранкулак пък е предложена тарифа от 230 лева. Тоест, според фирмата, разстоянието от Варна до Дуранкулак е  353 км.

Цените са обявени на табло, поставено пред стоянката на терминал 1 и всичко това се случва пред очите на управата на летището, пише още нашият зрител.

В никакъв случай не сме мошеници, заяви пред bTV Димитричка Димитрова, гл. диспечер на компанията. Според нея тази табела е сложена от конкуренти, за да злепоставят фирмата, обслужваща летището. "По договор с Летище Варна нашата фирма има определени цени, с които работи. Тези цени бяха изложени на видно място. След като разбрахме, че са ни сменили табелите, взехме необходимите мерки. Табелата показва максимална цена, която може да се изисква от пътниците", обясни Димитричка Димитрова.