Голямото събитие, отбелязано снощи под мотото "Ще ви върнем в първи клас" /вж. видео/, беше отпразнувано заедно с политици и министри, колеги от медиите, партньори на телевизията и екипа и ръководството на bTV. Гостите запечатаха пожеланията си към bTV Новините на ученически черни дъски.

Ключовото събитие на вечерта беше традиционната церемония за връчването на титлата "Репортер на годината". Нюзрумът на bTV имаше възможност да гласува за своя фаворит от края на октомври до часове преди церемонията. Тази година главният редактор на "Новини и актуални предавания" в bTV Люба Ризова връчи статуетката на репортера Асен Иванов, познат на зрителите най-вече от отразяването на криминални и съдебни събития в bTV Новините и "Тази сутрин".

Само за година и половина Асен успя да се превърне в незаменима част от новинарския екип на bTV. Зрителите ще запомнят неговите репортажи и включвания на живо, сред които са няколкото прекарани дни на сметището в Цапалица, както и отразяването на бедстващите в огън села в южна България.

Носители на наградата "Репортер на годината" досега са били Иван Бедров /2004/, Рада Домусчиева /2005/ и Генка Шикерова /2006/.