В общините Раднево и Гълъбово беше обявено бедствено положение. Обилните валежи наводниха десетки къщи и дворове в областта.

Най-тежко е положението в област Стара Загора, където за изминалата нощ са паднали между 30 и 118 л на квадратен метър. Пътят Стара Загора - Казанлък е затворен заради разлив на река Мъглишка.

В Пловдивско река Марица излезе от коритото си.  В община Пловдив екипите на ВиК продължават работа по отпушване на шахти и по отводняване на улиците. В Хисар заради опасност от преливане е пуснат основният изпускател на язовир Керезлика. 

Обилните валежи нанесоха големи щети в общините Банско и Разлог. 11 населени места в Кърджали и шест в Смолянско са без ток.

Наводнени бяха пътища, къщи и дворове в Смолянско, Старозагорско, Пазарджишко и Хасковско. Вчера в района на село Елешница цели села останаха без ток, а свлачища затвориха за три часа пътя Банско - Гоце Делчев. Аварийни екипи на "Гражданска защита" отводняват и отстраняват авариите.

Критична е обстановката в община Павел Баня. Снощи с тежка техника и издигане на дига е бил отводнен пътят София - Бургас. Пристанищата във Варна и Бургас са затворени за всички кораби и лодки.

Пътните настилки в страната са мокри и хлъзгави, предупреждават от КАТ. Внимавайте за заледени участъци по магистрала "Хемус" - на пътя между София и Ботевград. Сняг има на проходите "Петрохан" и "Шипка".