Прокурорът Бойко Найденов вече ръководи следователите, а конституционният съдия Лазар Груев, ще влезе в съдебната палата, след като президентът подпише указа за назначаването му.

Лазар Груев дойде сам, без конкуренти. И скара висшите магистрати. Но, след като изслушаха концепцията му любезно и без въпроси.

Лазар Груев: "Аз лично бих предпочел да присъствам в залата и да мога директно да взема отношение по въпросите, които те поставят”.

Въпросите са чий човек е Груев, защо няма друг кандидат за поста и дали е бил действащ юрист. Според отговорите, той е човек на правото и бил е прокурор.
 
Лазар Груев: "Най-трудното състезание в този живот е състезанието със самия себе си”.

По време на обсъждането на въпросите, председателят на софийския районен съд Иван Колев обвини колегите си в популизъм и политическа зависимост. И ги ядоса.

Борис Велчев: "Хубаво е когато човек прави изявления, които се предават по националната телевизия, да ги прави с известна доза възпитание”.

Обсъждането на политическия натиск върху съдебната власт продължи и при избора на новия следовател номер едно. Единият Бойко - Найденов дойде пръв и стана първи. Обясни, че в следствието има много умишлено изоставени дела.

Вторият Бойко - Рашков, не успя да се върне в следствието за втори път като началник. Не отговори дали ще остане там, но беше сигурен, че изборът е политическа поръчка.