В дейностите по ликвидиране на последиците се включиха аварийни екипи на електроразпределение, ВиК, общински, частни фирми и доброволци.

В община Севлиево е възстановено електричеството в 20 села, които вчера останаха без ток. Днес започва работа по възстановяване на прекъснат магистрален водопровод за Севлиево в местността "Лъгът". Наблюдават се нивата на реките Видима, Росица и притоците им.

Разчистват се от земни маси пътища в община Златоград. Спешно са били отпушени шахти в ниските участъци в Монтана и това е предотвратило възможни наводнения в града. В Перник, Драгичево и по пътя за Рударци от бурята са прекършени 8 тополи, които са отстранени своевременно.

Паднали дървета са премахнати и в София, Пловдив, Русе и Стара Загора. Възстановено е електричеството в селата Грамада и Чупрене край Видин, допълват от министерството.

Обстановката в Рибарица и Тетевен е овладяна, няма пострадали от бурята хора. Проливният дъжд вчера е повишил рязко нивото на река Бели Вит и на другите по-малки реки в района, областната дирекция на МДПБА е създала организация за известяване на населението и за наблюдение на критичните точки. Спешно са били евакуирани хората от застрашените участъци в Рибарица и са били настанени при близки в селото, се посочва в съобщението.

Днес количеството на валежите е намаляло. Нивата на река Бели Вит и на нейните притоци са започнали да спадат. Изпратени са били три екипа с помпи, които днес отводняват залетите къщи в Рибарица и в Тетевен. Разчистени са земните маси, които затвориха пътя от Априлци до хижа "Плевен". Изградена е дига на пътното платно с височина 1.5 метра за отбиване на водите обратно в река Бели Вит.

Екипите на МДПБА работят в Рибарица, където има 10 наводнени къщи и 30 дворове, и в Тетевен, където са наводнени 10 вили и 8 къщи. Експертни групи са започнали оглед и на засегнатите от бурята мостове и други пътни конструкции.

Електроподаването е възстановено, работи се за осигуряване и на водоподаването за Рибарица, Тетевен и Гложене. В дейностите по предотвратяване на наводненията са се включили жители от двете населени места с техника и инертни материали.
Доброволци са направили временни диги в районите "Пладнището" и кв. "Долни край" за отбиване на водите.