Червеите ще се хранят с органичния боклук на Хонг Конг. Проектът за превръщането на органичната смет в натурални и плодородни материали без мирис е дело на базирана в града компания.

Дейвид Елери, директор на „Сънбърст Биотекнолъджис: "В природата червеите поглъщат и рециклират отпадъци от милиони години, просто ние никога не сме ги виждали. Това, което направихме, е да вземем този природен процес и да го пренесем с много по-силен ефект в 21 век”.

Познати като рециклиращите магьосници на природата, червеите всеки ден ще се хранят с тонове органични отпадъци. Една от водещите световни вериги за бързо хранене също участва в проекта.

Новата инициатива ще помогне отпадъците на града да се намалят с 80%. Въпреки несъгласието на част от обществото, властите са решени да осъществят проекта, тъй като мястото за нови сметища е крайно недостатъчно.

Сали Чен, отдел опазване на околната среда: "В момента разчитаме на добрата воля на хората да сортират отпадъците за рециклиране. Няма санкции ако не го правят. Сигурна съм, че ако трябва да плащат, ще имат по-силно желание да разделят и рециклират сметта."

Количествата смет в Хонг Конг нахвърлят 15 000 тона дневно, а трите съществуващи сметища ще се препълнят до три години.