Обилни валежи са паднали и в района на Сливен, Бургас, Разград, Добрич и Пазарджик.

По-разрушителен се оказа ураганният вятър със скорост до 120 километра в час, който вилня снощи в Кърджали, Смолян и Пловдив.

В Кърджали е наводнена бензиностанция и други обществени места. Вятърът е отнесъл ламаринени покриви на гаражи, има и повредени коли. Екипите на Гражданска защита разчистват над 30 изпочупени дървета в различни части на града. Имало е сигнали за временно прекъсване на тока в някои от селата в областта, но авариите вече са отстранени.

В "Гражданска защита" е подаден и сигнал за пропадане на път в участъка между селата Перперек и Кокиче.

В Смолянско бурята взе жертва. 12-годишно момиче е загинало, след като е било ударено от мълния в село Змеица. Детето пострадало, докато се прибирало от нивата, заедно с майка си. Иначе в резултат на ураганния вятър най-тежко пострадали са общините Борино и Доспат, където има съборени покриви и изпочупени стъкла. Засегнати са няколко частни къщи и най-вече училището в Доспат, научи БТВ. Според шефът на местната гражданска защита загубите са за около 10 хиляди лева. Повечето хора вече са възстановили къщите си сами. Най-големи са загубите за горския фонд и за тютюневата реколта.

Наводнения по улиците и паднали дървета, причини ураганният вятър снощи и в Пловдив. По данни на синоптиците само за една нощ в града е паднал дъжд, колкото за целия септември. Но по-опасен е не валежът, а поривистият вятър, преминал над града със скорост 10-15 метра в секунда.

За около час силният вятър скъса жици, повали десетки дървета и причини аварии в електрозахранването на две от помпените станции в града, както и на станцията в село Храбрино. В резултат - за няколко часа без ток остана район Южен, без вода - почти целият град. За кратко се наводниха улици, нашият зрител Атанас Турчелиев ни изпрати и кадри със сериозно пострадали автомобили.

В неделя обаче районните кметства почиват и няма кого да попитаме кой и защо не си е свършил работата навреме. И защо в Централната градска градина например в ранния следобед хората още се разхождаха сред повалени дървета.

За щастие в пловдивско градушка не удари и това пощади земеделската продукция като цяло.

В Казанлък и Гурково обаче невижданата по размерите си градушка не пощади реколтата. Точният размер на щетите тепърва ще се изчислява.

За по-малко от 20 минути ледените късове с големина на орех изпочупиха стъклата на десетки автомобили, на жилищни и обществени сгради.

Бурята събори клони от всичките дървета в града. На места ледената покривка е достигнала до 10 сантиметра. Днес казанлъчани почистваха домовете и улиците от наноси и паднали стъкла и клони.