В късния следобед проблемът беше частично разрешен, но и в момента все още на границата чакат около 40 товарни вагона, които не са преминали на гръцка територия.

Днес сутринта, 90 вагона чакаха на българо-гръцката граница при Кулата отмяната на забраната, наложена от гръцките железници те да преминат в южната ни съседка. Забраната бе за всякакви товари, пътуващи за Гърция, не само от България, а и от Македония и Турция.

Кръстьо Пейчанов, ръководител движение на ж.п. Кулата: „Заради пожарите спряха товарното движение не само в граничния преход, а и в цяла Гърция”.

Забраната важеше само за товарни композиции, пътническите превози се движеха по разписание. Около обяд от Солун пристигна факс, с който забраната бе вдигната. Въпреки това, все още гарата е задръстена от вагони.

Кръстьо Пейчанов, ръководител движение на ж.п. Кулата: „В гарата останаха 37 вагона за отвозване за Гърция, тъй-като днеска два пъти идва гръцки локомотив и изтегли два влака за Гърция".

Вагоните превозват скраб и метали за различни места в Гърция. Очаква се до полунощ и останалите 37 вагона да преминат границата.