На 19 август, неделя, ще бъде въведено ограничение за спиране на автомобили в района на зала "Фестивална". Между 9 и 19 часа се забранява влизането, престоят и паркирането на автомобили по алеите на парковото пространство пред залата и между з."Фестивална" и стадион "Академик"- съобщават от "Пътна полиция" -СДП.

Отварянето на бул. "Княгиня Мария-Луиза" става с пет денонощия по-рано, подчерта столичният кмет. При строително-монтажните работи на кръстовището на бул. "Тодор Александров" и "Княгиня Мария-Луиза" са използвани нови бетони, а асфалтът е положен над железни конструкции и ще бъдат подменени при същинското строителство на метростанцията, която ще обслужва втория метродиаметър от надлез "Надежда" до бул. "Черни връх". Това стана ясно, след днешната инспекция на ремонтите на двата булеварда от столичния кмет Бойко Борисов.


С ден по-рано - в неделя, ще бъде отворен за движение изцяло бул. "Цариградско шосе". Ремонтът на участъка от Ректората до бул. "П. К. Яворов" ще завърши с очертаването на пътната маркировка и с поставянето на светлоотразителни габъри.
Асфалтирането на платната от пътния възел при бул. "П. К. Яворов" ще стане през нощта в неделя или понеделник, за да не се пречи на движението, каза Борисов.
В ремонта на трасето, което е километър и половина, са вложени 7000 тона асфалт върху 50 дка обща площ. Оттоците и шахтите, които са общо 181, се повдигат по австрийска технология.

В бюджета за следваща година Столичната община ще заложи 7-7,5 млн. лв., които ще стигнат за ремонта на бул. "Цариградско шосе" /от бул. "П. К. Яворов" до бул. "Брюксел"/, каза столичният кмет.