В интервю за bTV Борисов подчерта, че по никакъв начин не би искал името на ГЕРБ да се свързва с чалгата.

“Аз никъде няма да подкрепя ДПС, а СДС какво ще прави е тяхна работа”. Това заяви в предаването  “Тази сутрин” на  bTV кметът на София и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов. Привържениците на СДС, които ги подкрепят имат своите очаквания, а от ГЕРБ се очаква да се промени статуквото на държавата и да се издигат нови лица, допълни той. Бойко Борисов каза още, че не е подкрепял Кирил Йорданов във Варна. Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава тази вечер за Варна и Добрич и ще съобщим кандидатите ни за Варна, допълни Борисов.

 “Преди да сме се произнесли, да се говори от мое име не го позволявам”, подчерта Бойко Борисов и допълни “Аз веднъж спечелих изборите, преди две години и преди няколко месеца пак”. “Смях се на БСП, заради абсолютната им липса на кадри в момента и това, че заради дружбата им с ДПС е срамно да си с БСП, смях се за това, че г-н Сашо Йорданов не си е издигнал кандидатурата за кмет на Варна, още не е казал дали ще е кмет, а БСП го подкрепят”, коментира Борисов. "БСП се чудят как да си оправдаят ръководството, че се шляят по морето и всеки ден си измислят някакви събития там, просто забавно е с тях, допълни кметът.

Дал съм съгласие да се обяви д-р Вълчо Митрушев за кандидат-кмет на Димитровград. Ще препоръчам и се надявам без да обидя г-н Димитър Димитров - Пайнера да го помолят да напусне листата, а да помага, ако иска", допълни Борисов. “В нашата кампания няма да участват фолк певици така, както и на изборите за евродепутати и в никакъв случай няма да допусна в национален мащаб да се дума чалга и ГЕРБ, да се преплитат”, каза още Борисов. Ние ще говорим за политика, нямаме нужда да съберем публика чрез певици, подчерта Бойко Борисов.

Митко Димитров е управител на музикална компания „Пайнер”, телевизиите "Планета” и "Планета фолк”.