Модна компания в Ню Йорк въвежда модата на естествената екокожа, добивана от рибите. Популярни повече за трапезата, сьомга, ска и треска стават изключително търсени и в производството на дрехи и аксесоари.
Преработената рибена кожа е мека на пипане и има качествата на много други лъскави материи. Това е гаранция, че все повече дизайнери ще я предпочетат в опитите за запазване на екологичното равновесие.
Първото преимущество е, че е екологична. Също така е много различна, особена е на пипане и има грапав десен.
Използването на рибена кожа е познато още на скандинавските викинги. Днес повечето световни модни къщи правят опити с нея да разнообразят материите си. Клиентите не възразяват да носят костюми или чанти от новия вид "текстил". Много от тях приветстват идеята, че се използва нещо толкова разпространено като рибата, вместо да се убиват змии или алигатори, които са много по-малко.
