Майката, която преди шест месеца в София преби две от четирите си деца, е родила ново бебе. Това е станало в Сливенския затвор, където Стоилка Асенова излежава присъдата си за побоя.

Жената влезе зад решетките, след като двете й деца - двегодишния Даниел и осеммесечната Ваня, се оказаха в Пирогов със счупени крачета и много други наранявания. Майката беше обвинена и осъдена на година и половина затвор за причинените телесни повреди.

В съдебна зала Стоилка призна всички обвинения и така по закон получи минимална присъда. Родителските й права са отнети.

Четирите й деца бяха пратени в домове, но биологичния им баща, с който тя жената брак, ги е припознал и прибрал двете по-големи. Сега те живеят с неговите родители.

Пребитите Даниел и Ваня са в детски дом. След излизането си от затвора Стоилка Асенова може да поиска от съда да и възстанови родителските права над децата. 

В Стара Загора днес гледат мярката за неотклонение

на мъжа, който преби до смърт доведената си дъщеричка. Жителите на ромската махала в Мъглиж искат доживотен затвор за убиеца.

Семейството на 21-годишния Таню Танев вече напуснало махалата. Майката на 2-годишната Галя също се е махнала от гетото и е заминала за родното си село Караново край Нова Загора.

Междувременно стана ясно, че социалните служби настояват за отнемане на родителските права на другия мъж, който уби детето си – 36-годишният Георги Галев от Белица.

Малкият Иван почина вчера сутринта в благоевградската болница, без да излезе от кома. В момента братята и сестрите му са в социален дом. Съдът остави в ареста бащата. Очаква се той да бъде обвинен в убийство.