Държавният глава определи структурните и кадрови промени в правителството като решителни и премерени:

"Струва ми се, че няма да бъде никак пресилено, ако кажем, че в тези дни се видя, че имаме един силен министър-председател, който е в състояние, наистина, да води не само собствената си партия, но и държавата. Също така бих оценил позитивно и усилията на лидерите на тройната коалиция, които показаха усет за стабилност, политика, която действително очертава новите параметри на една такава стабилност."

***
Столичният кмет Бойко Борисов коментира думите на премиера от вчерашния пленум на партията за това, че политиката на "Атака" и ГЕРБ е куха.
Борисов каза, че резултатите от изборите са показали коя политика е куха: "Безспорно нашата не е, защото сме първата политическа сила в тях”.

В никакъв случай няма да правим коалиция с тези "неуравновесени" хора, каза Бойко Борисов в отговор на въпрос дали предложението към НДСВ за излизане от тройната коалиция е отправено като ход за евентуална бъдеща коалиция. Той определи част от изказванията на конгреса на НДСВ като думи, които не кореспондират с истината и реалността.

Борисов нарече ръководството на БСП марионетки, които се управляват от Доган, като това се е потвърдило от самия заместник-председател на партията Румен Овчаров.