Националистът твърди, че е убил за по-малко от година 37 души на расова основа.

Вината на 18-годишния Артур Рино тепърва ще бъде доказвана. С разследването на случая се зае прокуратурата на московския Югозападен окръг.

Признанието на младежа потресе руската общественост. Без угризения на съвестта скинхедът описал на следователите с подробности всяко едно от 37-те убийств. Нацистът действал заедно с връстника си Павел Скачевски.

Целта на двамата била да изчистят Москва от неруски граждани. Рино и Скачевски бяха задържани на 17 април след убийството на арменския бизнесмен Карен Абрамян. Националистите му нанесли 20 удара с нож. По подобен начин те постъпвали и с останалите си жертви.

За да не бъдат заловени, Артур и Павел действали вечер в различни райони на столицата.

Това далеч не е първият случай в Русия на престъпление на расова основа. През февруари 2004 г. група скинхедове нападнаха таджикско семейство и убиха 9-годишната Хуршеди Султанова.

Под ударите на нацистите попадна и чеченската певица Лиза Умарова. На 4 април миналата година заедно с 15-годишния си син Мурад тя бе нападната в Москва от група младежи, които пребили от бой чеченския юноша.

Няколко месеца по-късно подобна съдба сполетя и продуцента на телевизионния канал НТВ Елхан Мирзоев. Неговите нападатели бяха осъдени на година и половина затвор.

Оправдателна присъда постанови петербургската Темида за убийците на студента от Конго Ролан Епосаку, който бе пребит през септември 2005 г.

16 години ще лежи зад решетките Александър Копцев, който през януари миналата година нападна една от московските синагоги.

По данни на руското МВР в страната действат 453 нацистки организации с обща численост 20 000 души. Само за една година срещу скинхедовете бяха възбудени 60 наказателни дела, 17 души получиха присъди.

За същия период за участие в екстремистки акции бяха задържани 2500 младежи, които поради липса на доказателства се оказаха на свобода.