Всичките два милиона абонати на електроразпределителните дружества от Западна България ще получават сметките си за ток по пощата от края на юли. Това съобщиха от "ЧЕЗ България", собственик на енергопредприятията в София, София-област и Плевен.

Досега известия по пощата получаваха само столичани. А в последния месец сметки не бяха изпращани въобще.

Пълен хаос със сметките за тока настана, след като столичното електроразпределително дружество спря от април да изпраща уведомителни писма за задълженията на своите абонати. Столичани, които са свикнали всеки месец да получават бележки по пощата, започнаха да изпускат сроковете за плащане на задълженията си. В резултат пред касите на Енергото се образуваха големи опашки.

Плащането по електронен път е за предпочитане, казват и от електроразпределителното дружество. Така се спестяват опашките. Важно е обаче да знаете, че при плащането през банкомат няма информация за отчетния период и срокът за плащане на следващата сметка.

"Основният начин за информация за това кога е вашият срок за плащане е във фискалния бон, който получавате при плащането на сметката. Горещо препоръчваме на нашите клиенти да пазят или поне да помнят кога им е отчетния период, защото този график ще се спазва в следващите месеци", обясняват от компанията.

Плащането в касите става само с абонатен номер. Хората, които не си го знаят могат да го проверят на телефоните на центъра за клиенти.