Малък мост се срути в Княжево, един автомобил пропадна в канала под него. Няма пострадали. Моста е върху един от ръкавите на Владайската река на улица "Люти Дол". Колата е била паркирана пред къщата на собственика й, като част от предницата застъпвала моста. Когато излязъл собственикът заварил автомобила си пропаднал. Екип на Гражданска защита прави опити да извади автомобила преди течението да го завлече, защото има опасност автомобилът да запуши канала и къщите нагоре по течението да бъдат наводнени.

Спешно се готви проект за укрепване на строителния изкоп в столичния квартал "Изток", каза за bTV кметът на район "Изгрев" Павлин Колев. Вчера в изкопа се свлече част от площадка и стълбище на блок 208, който е в съседство. Според кмета отговорността за инцидента е на строителната фирма, която не е укрепила изкопа. По думите му ще има санкции едва след официалното заключение на екипите на общината и на строителния надзор, които в момента оглеждат мястото на инцидента. Хората от застрашения блок са в правото си да поискат обезщетение като подадат граждански искове.

Според метеоролозите на bTV и в следващите дни дъждът ще продължи. Най много са валежите до момента в района на София - почти два пъти повече откъдето и да било другаде в страната. Сумарно от миналия четвъртък досега в столицата са се излели около 90 л/кв.м, като почти половината от това количество е паднало само през изминалата нощ.
През месец май валежите са нещо обичайно, а и изключително необходимо за селското стопанство, но такива количества, които има до момента в София, превишават почти два пъти месечната норма.
Другите места в страната с по-съществени валежи за сега са Пловдив, Драгоман, Кърджали, Кюстендил, Видин, Враца. Места предимно от западните и южни райони на страната.

Както вече съобщи bTV, зрители от цялата страна се включиха в новата рубрика "Аз, репортерът". Късно снощи те изпратиха любителски кадри от голямото наводнение и прилива на реката в софийското село Герман - едно от многото бедстващи места в района на София.
Всеки може да се включи активно като изпрати снимки или кадри, заснети с мобилен телефон на наводнени улици и къщи, прелели реки, паднали дървета и мостове. Материалите изпращайте  на e-mail: [email protected]