Повече от 200 еврейски лидери, обсъждат как да пригодят начина на хранене кашер към съвременната кухня. Сто петдесет и един закона на еврейското меню са създадени преди повече от 5 000 години. Един от въпросите е как това меню се вписва в днешните западни общества и различния модел на хранене.

Равините обменят информация за най-новите гастрономически и технологични нововъведения. В много страни има комисии, които посещават местата за производство на храни, следят методите и съдържанието на продуктите и чак тогава издават сертификат. Морската храна, залегнала в японската кухня, изглежда повдига най-много въпроси. Въпреки че се споразумяха, че е приемливо да се яде една от разновидностите на скаридите, големият световен кулинарен хит - японското суши, все още няма одобрението на специалистите.

Много от предписанията в еврейската кухня са от времето на Мойсей и са описани в тората. Могат да се използват само някои животни, без свинско и дивеч, без мекотели, а месото им трябва да бъде приготвено според законите на кашер.

За кашер е недопустимо да се смесват месо и млечни произведения, както и да се готви в съд, използван за направата на некашерна храна. Продуктите трябва да се съхраняват в различни съдове и прибори. Не се правят запръжки на ястията. Млечни продукти се консумират само на закуска, сиренето - с риба или яйца. Ястие с месо не може да бъде последвано от сирене или масло, като дори млякото в кафето не е позволено.