Единият от извършителите на побоя е задържан, другият все още се издирва. Вторият бияч на полицаите - Коста Асенов-Женко, все още се издирва.

Униформените полицаи Антон Борисов, Виктор Янев и Емил Костов посрещат деня на труда насинени от ромски удари. Със сътресение на мозъка в МВР болница е Костов.

Полицаи и роми се срещат късно вечерта по сигнал, че каруца влачи горяща кола. Още преди да установят за какво става въпрос, виждат наоколо две каруци пълни с роми.

Емил Костов: “Поискахме им личните документи. Те казаха да се махаме, че сме били на тяхна територия.”

Докато двама от полицаите опитват да задържат Тодор Йорданов, останалите настъпват. Униформените успяват за арестуват единия бияч. Другият бяга заедно с приятелите си от каруцата.

Заради него днес сили от СДВР и Осмо районно превземат три ромски махали и отвеждат 50 души за справка. По-късно стана ясно, че в ареста остава само Тодор Йорданов. Задържан е и ром с влязла в сила присъда, който е преведен в затвора.

Освен с оръжие, полицаите разполагат и с палки, които могат да ползват при самоотбрана или справяне с масови безредици. Тримата потърпевши униформени не са употребили помощни средства, защото сигналът бил безобиден: “Не ползвахме палки, защото всичко стана много бързо и те бяха по-бързи.”