Агенцията за полицейско сътрудничество пише, че в 11 държави са били задържани общо 706 души. Половината от тези арести са били във връзка с ислямистки заплахи.

През 2006 година на територията на 25-те страни членки са били извършени близо 500 свързани с тероризъм престъпления. Повечето са били дело на сепаратисти и националисти на френския остров Корсика и испанската автономна област Страната на баските.

Не е регистрирана обаче нито една успешна ислямистка атака. За отбелязване е и фактът, че не е имало нито едно свързано с тероризъм престъпление в 10-те държави, които се присъединиха към Европейския съюз през 2004 година. В доклада обаче се предупреждава, че много терористични организации имат активно присъствие на територията на съюза, като някои от тях го използват за логистична база и набиране на средства.

Докладът бе разпространен в момент, когато представители на страните-членки обсъждат предложенията за засилване на правомощията на Европол с цел подобряване на полицейското сътрудничество в борбата с трансграничната престъпност и тероризма. Агенцията, която бе създадена през 1994 година за борба със сериозните международни престъпления и тероризма, предоставя на 27-те страни членки информация за извършени престъпления.