Двамата Викторовци - Юшченко и Янукович отново се срещнаха и отново не се разбраха. Юшченко каза на Янукович, че предсрочните избори са единственият изход от кризата. Президентът подчерта, че няма да се откаже от решението си. Компромис, според него, е възможен, само ако има предсрочни избори.

На Площада на независимостта днес има около 40 000 привърженици на премиера Янукович. Привържениците на прозападния президент Юшченко днес се събраха на площад “Европа” в Киев.

Очаква се утре Конституционният съд да започне слушания по законността на указа на Юшченко за разпускане на парламента и провеждане на предсрочни парламентарни избори в края на май.

Петимата членове на съда, които днес се оплакаха от натиск, не казаха дали утре ще участват в заседанието. Това поставя нови въпросителни за развоя на ситуацията в страната, още повече, че сред петимата, двама съдии са от квотата на президента и двама - от квотата на премиера.

Това е най-сериозната криза в Украйна от Оранжевата революция, довела Юшченко на власт в края на 2004 година. Сега от решението на Конституционния съд до голяма степен зависи политическото бъдеще на Юшченко.