Стрелбата е станала снощи около 22:00 часа във Варна. Оплакването е подадено от 38-годишния Пламен Стоянов. На дежурните във Второ районно полицейско управление той е разказал, че неизвестни лица са стреляли по него докато е влизал във входа, където живее. На посоченото място се виждат дупки от огнестрелно оръжие и счупени стъкла.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група и дознател. Извършен е оглед, иззети са веществени доказателства. Разпитват се свидетели, но все още няма задържани, за които да се предполага че са евентуалните извършители на престъплението, заявиха от пресцентъра на ОДП Варна.

Според подалия оплакване Пламен Стоянов, който не пожела да застане пред камерите, стрелбата не е била удар срещу него, а срещу фирмата, за която работи.

По данни на ОДП-Варна, преди това Пламен Стоянов е бил полицай, който през 1999 година, е напуснал системата на МВР, след множество наказания и порицания за нерегламентирани контакти с наркопласьори и автокрадци и за уронване престижа на службата във вътрешното ведомство. Срещу него има заведени дела за измами и за незаконно притежаване на пистолет и ловни пушки. Вчера служители на Второ РПУ са иззели от него оръжие.

По случая продължава работа дознател от ОДП-Варна.