Лекари и терапевти предлагат десетки рецепти как да се справим с преумората и стреса. Една допълнителна възможност за това е австралийската техника "Боуен". Инструкторът по техника "Боуен" Александър Адамидис подробно обяснява, че има разработени процедури за въздействие на всяка част от тялото. Видял е много добри резултати както при новородени бебета, така и при много стари хора.

"Обикновено ме питат от колко процедури има нужда. Аз отговарям, че тялото само ще ни покаже колко сеанса ще са необходими. Ние сме наблюдавали добри резултати веднага - от един, два сеанса, но и други след по-продължително провеждане в продължение на месеци, в зависимост от тежестта на оплакването", обяснява Александър Адамидис.  

"Не мога да си го обясня, но това нещо работи и наистина кара тялото да се самолекува по един, за мен, все още странен начин. С едни много малки интервенции се получават чудесни резултати. Когато правехме такива процедури за рамо аз не можех да си вдигам ръката 100% до горе. Веднага след процедурата, Алекс ме накара да си вдигна ръката и вече я вдигах до горе", обяснява Борислав Петърнишки.

"Моята травма е дългогодишна. Тя е от ски и е на повече от 15 години. Той ми направи нещо - усетих разтягане на сухожилието. Когато трябваше да сляза от масата аз скочих. Разбира се, това не беше излекуване, но аз бях поразена от този факт, че поне три дни нямах никаква болка", разказва Емилия Георгиева.

"Първите резултати, които наблюдавам са автоматично преминаване от симпатикова към парасимпатикова и балансиране между двата вида вегетативна нервна система, с което всъщност тялото се отпуска. Човек буквално на третата минута заспива в ръцете на терапевта и се събужда с една невероятна усмивка и релаксация", смята кинезитерапевтът Радослав Радулов.

"С "Боуен" се срещнах преди повече от шест години при една известна учителка от Англия. Техниката е и изключително фина. Базира се на тънко чувство за мускулните фасции. Движенията са минимализирани и трябва точно да се изпълняват", казва Соня Зафирова.

"Много странно беше. Бях много уморена и му казвам направи нещо защото заспивам, а имам още работа. Когато свърши с процедурата аз се чувствах сякаш съм изпила три кафета на екс. Много бодра, много тонизирана. С настроение за работа и можех да продължа, нищо че беше краят на деня. Това е най-малкото, което може да се случи след "Боуен", признава Христина Маринова.