Майката и бебето са добре. Княгиня Калина вече е излязла от упойка. В момента при нея са майка й Маргарита и съпругът й Китин Муньос. Бащата на бебето е присъствал на операцията. А тази сутрин да види дъщеря си и внука си в болницата е бил и Симеон Сакскобургготски. До последно родителите не са знаели пола на детето. Самите те не пожелали да научат предварително, момченце или момиченце ще имат. Това разказа за bTV прессекретарят на царското семейство Галя Дичева. Тя отказа да съобщи и името, което Калина и Китин са избрали за рожбата си, докато самите те не го съобщят на дядото.

В екипа, който тази сутрин е изродил бебето, са д-р Папазов, д- р Христова, д- р Асенова и анестезиологът д- р Стелянов.

Рано е да се каже, кога бебето и Калина ще си тръгнат от болницата, но със сигурност ще можем да го видим при изписването, каза пред наш репортер Галя Дичева. Това е информацията, с която разполагаме на този етап за събитието. Очаквайте още в централната ни новинарска емисия.

***

На 26 октомври 2002 г. княгиня Калина сключи брак с Антонио Муньос Валкарсел. Сватбата беше в Двореца "Царска Бистрица" в Боровец. Българската княгиня Калина и съпругът й Китин Муньос стават първата двойка в цялата история на България, получила благословия от православната църква, след като е сключила брак според католическия ритуал.

Сватбата на княгиня Калина с мореплавателя Китин Муньос се превърна в светското събитие на България, за което писаха и западните издания. Кралски особи и български министри и политици бяха сред избраните да видят на живо брачната церемония на единствената дъщеря на Симеон Втори в Царска Бистрица.

Повече от 500 аристократи, политици и приятели на младото семейство бяха сред поканените гости. Испанската инфанта Кристина, мароканската принцеса Лала Хасна и други представители на кралски фамилии присъстваха на венчавката в Боровец.

Княгиня Калина е родена на 19 януари 1972 в Мадрид. Следва в Лондонската академия по изкуствата и филология в Германия. За първи път посещава България през декември 1999 г. с годеника си Китин Муньос. Китин е 17 години по-възрастен от Калина. Той е елитен командос в испанската кралска армия. По-късно се отдава изцяло на морски експедиции с първобитни плавателни съдове по примера на норвежкия изследовател Тур Хейердал.