Димитър Димитров от Граничен пункт “Калотина” е върнал 12-годишно момиче и e отказал 100 евро подкуп, дадени от придружителя на детето. Това е шестият случай на отказан подкуп от началото на годината само на “Калотина”, съобщиха от "Гранична полиция".

Димитър Димитров проверява излизащ от България микробус с осем души, сред които три деца. Всички са от Мездра и казват, че пътуват за Франция. Момичето, водено от Борис Аврамов, по прякор Борко Италианеца, няма декларация за съгласие, че може да напусне страната, подписана от двамата родители и трябва да бъде върнато.

Димитър Димитров не взима предложените му пари, докладва на началниците си и срещу Борис Аврамов от Мездра е образувано дознание за даване на подкуп. bTV научи, че през 90-те години Аврамов, който е от ромски произход, е живял във Франция, където има подозрения, че се е занимавал със съмнителен бизнес.

Бизнесът на фамилията и към днешна дата е "пътуване в чужбина", казват запознати и конкретизират, че един от синовете на Аврамов живее в Западна Европа. Често го посещават братята му с техните жени. Твърди се, че жените в семейството гастролират в чужбина като джебчийки. Спряното вчера момиче е внучка на Борис Аврамов и няма данни да е участвала в джебчийски схеми у нас.

Димитър Димитров е граничен полицай от 99-а година. До сега не е наказван, но не е и награждаван. Вчера отказал да вземе подкуп и затова ще бъде поощрен. Според Димитров повече сигурност и подкрепа от по-високите нива в йерархията, ще помогнат на граничните полицаи да си вършат работата по-добре.