Израелски войници нахлуха в автономния палестински град Наблус, на Западния бряг в търсене на активисти на "Хамас". При акцията загинаха двама палестинци, един от които полицай. В същото време православните християни във

При израелското нахлуване в най-големия палестински град на Западния бряг, продължило пет часа, загинали активист на ислямистката въоръжена групировка "Хамас" и израелски войник. Ранени били двама войници и двама палестинци. По време на акцията армията обстрелвала с танкови снаряди и тежки картечници триетажна сграда в главната търговска част на града. Израел твърди, че в сградата били открити две работилници за производство на експлозиви, а наблизо била намерена кола пълна с оръжие.

Четирима палестински полицаи, изтощени от глад, бяха изнесени от църквата "Рождество" във Витлеем. Единият бил откаран в израелска болница, а останалите били отведени за разпит. Близо 200 души остават блокирани в обсадената църква. 30 от тях са въоръжени палестинци.

Междувременно, израелската и палестинската страна предпазливо приветстваха идеята на Съединените щати за международна конференция за Близкия Изток през лятото. Нито една от двете страни обаче не обеща, че ще участва.